Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en dag då min himmel var riktigt grå

som en ängel kom nerflygandes från himmelen den blå
Och det var mig som den skulle hälsa på
För den hade en skadad vinge medan jag hade sorg
i mitt sinne
Så vi båda behövde hjälp
Ja, vi bestämde oss för att hjälpa varandra

Jag började göra rent såret på den skadade vingen
när ängeln plötsligt tar till orda
Jag kan se att du har sorg i ditt sinne
Så nu är jag här för att hjälpa dig att komma över
allt det där tråkiga som har hänt
så att du ska kunna orka bära alla dessa obehagliga minnen
som tynger dig
Få dig att glömma bort dem
Så imorgon när du vaknar upp i sängen kommer du att förstå
att jag hädanefter följer med dig vart du än går
Så om det skulle hända dig någonting i framtiden som är allt
för tråkigt så är jag genast där blixtsnabbt
och helar alla dina sår
Så nu behöver du inte ha någon mera sorg i ditt sinne
För imorgon när du vaknar upp i sängen är allt det tråkiga
som bortsuddat ur ditt minne
För helt plötsligt kommer du att må förträffligt bra så att du
åter kan skratta och vara glad
Så nu behöver du inte oroa dig något mera
För jag finns med dig här vart du än går och följer med dig
i dina spår

Efter att jag hade plåstrat om och lagt bandage om den
skadade vingen så tog vi båda farväl av varandra
Och det sista som jag ser är när ängeln börjar så sakta
upp emot himmelen börja vandra
Och trött som jag har blivit efter den dramatiska dagen
bestämmer jag mig för att gå hem och lägga mig
och sova en liten stund

Klockan ringer
Ring! Ring! Ring!
Jag vaknar upp
Märker att jag mår som en prins
Galler som en tupp
För nu tycker jag ju att det känns som alla mina sorger
och besvär inte finns längre
De existerar inte
Så av mina sorger och besvär finns det ingenting kvar
som jag längre minns...


Det var en dag då min himmel var riktigt grå!


Ken Cassel
10/9-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 296 gånger
Publicerad 2007-11-02 20:39



Bookmark and Share


  MammaMia
Denna läser jag ibland för den är så varm o kärleksfull.
2007-11-29

  MammaMia
Den värmde mycket......... Jag tackar för den......
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel