Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att minnas det som är borta

Pappa...
Jag glömmer oftare och oftare
att du inte finns här mer
Ändå minns jag oftare och oftare
att du är borta

Tittar in genom ditt fönster
där du en gång bodde
önskar
hoppas
att du ändå skulle se mig
vinka lite
be mig köpa mjök och tidningen åt dig
Men.... så kommer minnet

Jag känner mig så ensam ibland
tom
ledsen
saknar så
din hand att hålla i
ditt skratt
dina bus
din lukt
ditt leende
din famn
din röst
ja, till och med ditt gnäll ibland
över oväsentliga saker

Jag har inte gråtit så mycket nu
inte som i början
tårarna har lugnat sig
men kommer tillbaka då och då

Skulle jag
åka och tända ett ljus för dig idag
ja och nej
eller varför
På en kyrkogård
i en minneslund
där du absolut inte är
bara din aska
Om den nu inte blåst bort
eller kanske det finns nån liten smula kvar
Men vad skulle det hjälpa mig
hur skulle det stoppa tomheten
eller saknaden

Jag tänder ju ljus här hela tiden
framför dig
framför ditt foto
ser dig
längtar
saknar och minns
Visst räcker väl det
Du vet ju ändå att jag tänker på dig
varje dag
och önskar att du är här
att det är din närhet jag känner
eller att det är dig
jag ser skymta förbi

Min pappa
Min
FÖR ALLTID
Pappa




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-03 19:27



Bookmark and Share


  Lellelobrika
Morfar är stolt över dig.
Han säger att han är stolt över dina åstadkommor, trots att du inte har mycket i huvudet ;P (typiska sarkasmer från honom).
2007-11-08

  Bjarne Nordbö
Tack för du delar med dig.
2007-11-03

  Maria Zena Viklund
Åh vad jag önskat jag kunde känna som du, underbar vacker hyllning!
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen