Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att frigöra inlåst barn


Pajazzo

Pajazzo

Skratta, Pajazzo!
Slå dina volter!
Look at her, Hasso,
and ”Svempa”, han, Wollter!
Lyckan syns tydligt i strålkastarljuset!
Ständigt de ler - men ögat är fruset.

Skratta, Pajazzo!
Slå dina volter!
Låt tänderna blixtra! Le! Bara le!
Isen i ögat är svår att se.

Och skulle det ske,
att du faller på sne´,
att du bryter din själ
mitt itu - så: Allt väl!
Glädje och sorg fäller tårar;
lika hos kloka och dårar.

Så le du, Pajazzo! Le, bara le!
Tårar och is är tindrande.
Ingen kan känna den glädje du känt,
ingen förnimma den sorg dig bränt,
ingen kan ana din själs bryderi
bak´ tårarnas glittrande draperi.

Så, skratta, Pajazzo!
Slå dina volter…
ty någon av volterna bär det du vill:
det barn som du är, och längtar till.







Fri vers av forskaren
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-04 07:40



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej, slutet är magnifikt
\" Så, skratta, Pajazzo!
Slå dina volter…
ty någon av volterna bär det du vill:
det barn som du är, och längtar till.\"

lena
2007-11-04

  Erik L
Mycket väl skrivet med fina rim. Clowner är ett tema som jag själv använder i dikter och gillade denna starkt!
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

forskaren