Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poesins Prototyp

Tyst
i en allt betvingande gest slungar
känslan sin väldiga näve ut
och pekar med manande fingertopp på

Omkring tiggarn från Luossa

Detta, min vän,
är poesins prototyp
synlig för lyssnande
de som hör
månstrålens tassande
på mossan i mörkan skog

De ser den

där på
tidlöshetens berg av ljus

ovan tidens tomma trasmoln

©




Fri vers av forskaren
Läst 505 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-10 06:21



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
"tidlöshetens berg av ljus

ovan tidens tomma trasmoln"
fångad känsla
i få ord...
suveränt!!!
2008-10-15

  Michaela Dutius
"tidlöshetens berg av ljus"

underbara ord som beskriver en underbar
men sällan omtalad verklighet!
2008-10-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Där satt den!
Så är det! Efter den
skulle alla skalda!
Få fram det, ja de
upplyftande, sköna
orden som man
längtar till här på
jorden, nu längtar
vi till Dan Andersson
som är under jorden...
Kom tillbaka Dan, fyll
vårt liv våra kliv med
Dina ord, ge oss nytt liv!
**********************
Under tiden vi väntar kan vi
läsa Göran Greiders bok om Dan!
***************************
2008-10-10

  Larz Gustafsson VIP
Som jag ser det finns det inga prototyper.
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

forskaren