Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter ljuständningen satt jag ensam i stora salen med lite mat och ett glas vin. Tänkte tillbaka i tiden, lät fantasin skena iväg.


ALLENA I ALLHELGONANATT

Allhelgonaafton jag åker

allena

för att tända ihågkomstljus

Men det är bara hos Dig som jag lägger

två mörkröda rosor ned

 

Jag lämnades helt

allena

för tjugofem år sen precis

Och nu har jag valt att lägga

din grav för all framtid ner

 

Men lämna mig inte

allena

just ikväll min älskade vän

Nej följ med mig hem i bilen

och låt oss på tu man ha fest

 

Jag vill inte fira

allena

i salen med stolarna sex

Så sitt mitt emot mig min kära

låt oss skåla för tider som flytt

 

Jag skrattar, är inte

allena

när jag höjer glaset till skål

Tiden går bakåt och plötsligt

så är jag blott tjugo år

 

En magisk kväll

allena

jag ler mot en helt tom stol

Men för mig är din närvaro tydlig

du uppfyller hela min själ

 

En allhelgonakväll

allena

min dröm i uppfyllelse gick

Vi förenades åter i natten

vi älskade, tiden försvann

 

Jag sitter åter

allena

med häxhatten lätt på sné

och mina läppar de bränner

av den dödskyss som du hann mig ge


 

 

 

 

 

 




Fri vers av Yvonne
Läst 534 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-11-05 01:16



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
En stark text, som berör mig oerhört mycket! En underbar och närvarande beskrivning på starka känslor. Applåd och bokmärkt
2007-12-02

  Lejonhjärtas poesi
Så gripande och vacker!
2007-11-27

  Gawain
Så fullkomligt lysande! Underbart, jag gillar verkligen den här. Närvaron och känslan är fantastisk.
2007-11-09

  aftermath
ödesmättat med ett sorgens flor
mycken kärlek
vördnad
väl skrivet
2007-11-08

  R-M
saknaden och sorgen men även lyckan i de fian minnena blir så levande id in text..
2007-11-08

    Birgitta Wallgren
Fin text! Ibland känns ensamheten mer allena än annars. Man känner dig saknad genom orden.
2007-11-06

  Annette Andersson
Läseroch läser och läser... saknar ord för denna underbara dikt somskapar stämning, känslor och tankar. Tycker mycket om den!
2007-11-05

  charlotte hedendahl
Helt underbar!Rent av magisk!Älskar den sista versen!
2007-11-05

  SusanneStrömstedt
Vad du kan Yvonne!!!!Jättevackert!!!
2007-11-05

    Aurora Borealis
oh vad vackert och gripande, bra skrivet!
2007-11-05

    Bodil Sandberg
En mycket mycket gripande dikt ...fylld av känslor..fylld av sorg och innerlighet..fylld av kärlek !!!
2007-11-05

  infected_heart
Mycket fin:) Värd många applåder:)
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne