Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men jag är inte rar, jag har kolik.

Att födas. Man kan inte protestera.
Men självmord vill man inte alls begå.
Man skriker högt, men ingen tycks förstå!
På fredag är man tillsagd att tentera.

Nu har man tid att göra mycket mera.
Hallå där, värld! Nu kommer jag, pass på!
Men vänta, vad är det som krånglar så?
Ens kropp, ens minne, allt tycks haverera.

Kan någon enda människa förklara!
Men allt man kan få fram nu är ett skrik.
Det är ens öde, att man dömts att vara.

Man säger "visst är jag Bob Dylan-freak!"
Snart kräver de dock moppe och mascara.
Men jag är inte rar, jag har kolik.




Bunden vers (Sonett) av Niz
Läst 376 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-05 20:02



Bookmark and Share


  dead_prez
du är suverän.
2010-10-21

  mfinne
Klockren text, som för mig blir väldigt klar och känsloladdad, för jag kan relatera till den mycket starkt!
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Niz
Niz