Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jobbar själv med äldre... en snabb tanke...


Gammal och grå...


Det är hoppet som lämnar oss sist

eller talan att kunna säga vad du vill

kanske längtan efter full förståelse

eller att bli sedd

respekterad

som den människa man är

När man blir gammal

är man grå och trist

men på sitt alldeles eget vis

så lärd och insiktsfull

i ett helt liv

..nu..

försutten i en rullstol

matad av okända händer

lagd och bytt i en säng

nattad o ch vaknad

till mediciner och rullstol igen

När allt redan gått

till barn eller barnbarns barn som man aldrig ser

kommer någon ibland och

tar en i hand

Mänsklig värme

ge mig mer

-det är allt jag ber...




Fri vers av Tildus
Läst 642 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-05 22:01



Bookmark and Share


  systra
Där blev jag tårögd....
Känner igen den där omänskligheten som finns i äldrevården, alla dessa omänskliga undersköterskor o vårdbiträden och inte att glömma...Sjuksyrrorna...Att tala över huvudet som om det vore en säck potatis dom handskades med....
Oj, nu blev jag upprörd...
Väldigt, väldigt bra skrivet...Vackert tänkt...
Dig vill man bli vårdad av på äldre dagar...
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Tildus
Tildus