Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
;)


i begynnelsen var ordet...



inom
Skapelsens hemliga konklusion
viskar en pyrande eld
viskningen föder små lågor
som andas
andetag efter andetag
ur andedräkten svävar nynnande blommor
väldoftens ljuvliga toner
i Jordens sång,
Meningens ordlösa begynnelse

Som sagosus i en sommarglänta…
nu svävar synliga sköna dofter
nu leker toner, de rena, klara,
i Meningsfylld harmoni…
och ljuva änglar med vita skuggor
till nyanlända ger livets vatten
ur genomskinliga kalebasser
där solen spelar sin symfoni…


… och ur Andens anda: Orden! en svävande
buske slår i blom, och vid dess rot syns klar en
källa växa fram, mörk, outgrundlig.

Linnéans blyga blommor speglar sig i
källans milda ro… men himlasända väsen
blåser skönhet varsamt undan, och ur djupets
bottenflöden tyst en andning emot ytan
stiger, som en pust från tidlöshetens djupast
dolda hemlighet. I ytans lätta krusning
plötsligt Ord och Allt i ljusflor skimrar;

som av ljus och vindar födda, i en vindlös
tid som aldrig var, två skuggor ur en skugglös
värld i Gåtans inneslutning i sitt eget
svar, syns inför mänskoögon tindra.




Fri vers av forskaren
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-06 18:06



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Du tindrar med
orden, inte visste
jag att det fanns
en sån P*O*E*T
på jorden, här
hos oss*****
2007-12-15

  glittertindra
en text som växer eftersom... vacker och väldigt beskrivande av händelseförloppet när en berättelse tar form och reaktionerna på den... ord som skapar ett mänskligt samspel och som tar fram det vackra i livet...
2007-11-08

  Michaela Dutius
En text som andas ängladans och skirhet i varje stavelse. Underbar!
Tack för den läsupplevelsen!
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

forskaren