Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

islossning

tänd som jörgen jönsson
under box play-spel
sänder jag savande vårkänslor
bortåt ankdammen

busstjejer, hippieflickor och
indiepoppande kjolbrudar
ni får mig alla
att vråla som kakmonster
gorillor och stressade börsspekulanter

rullar runt i den fläskiga våren
som sizzlar i marinerande solsken

amningspumpar björkarna på pollen
och drar en lina
ögonen står som blodiga puckar
och snoret sprutar i fontänorgasmiskt jubel

våren är här, ungdomar
den skriker ut sin nyfödda livsångest
och som karin säger
- det gör ont när knoppar brister
lika ont som tusen nålar
och riktigt het potatisgratäng
som stressat åker runt och bränner
blåsor stora som femkronor
i käften på dig

fattar du att det gör ont?
jag har ont
i pelvis, hjärnan och i fötterna
jag tänker och ramlar runt för mycket
men knullar för lite
och det gör ont ändå

och nu orkar jag inte mer
för ni fattar ju

att vi står där
handfallna, dumma
blinda och fnittriga
skådande islossningens
sensuella flod




Fri vers av Marcus VIP
Läst 454 gånger
Publicerad 2005-05-04 21:19



Bookmark and Share


  Apetass
Gillar formuleringar, fraseringar och ordval - och jag känner igen mig; på sommaren vill man knulla, supa och smeta in sig med solsken. Och man blir inte mer mogen med åren, man blir bara bättre på att hålla masken på plats. Kanske.
2005-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP