Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lång med långsam röst


Om sonetten skrev han sonett.
En gräsrot med många strån.
Han var liksom all freds son.
Humanisten nummer ett.

Tog Tegnér och målade brett
epoken som hette grammofon.
Sannolikhetsmonologen från
hans glatt stänkande palett

- en intellektuell skatt
miljoner av oss älskat.
Han saknas här, nå har ni en sån?

Då damp en lapp från himlens sky:
sch ... vi tittar på revy
en ny av Tage Danielsson.

 




Bunden vers (Sonett) av Göran P Rödholm
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-06 23:54



Bookmark and Share


  Tabes
Instämmer i hyllningen!
2007-11-07

  Just Emotions
applåder*
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm