Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sparade i diverse undanskuffade minnesbankar. Ett försök att på något vis spara undan det från det filter som annars stoppar det mesta i den vägen.


Skärvor av gryningsljus

Vandrar på vindlande stigar till granarnas viskande sång
Sen går jag vägen till vattnet och båten vi rodde en gång
Ut över fält genom rågen som gyllene smeker mitt skinn
Alltihop finns i mitt minne och den bilden gör jag till din

Minns du hur gäddorna lekte om våren när vi var små
Dagar som obrutna löften en hemlighet att komma på
Bara den känslan av frihet att dagen kan vara så lång
Friheten finns i mitt sinne och den vill jag ge i min sång

Dessa minnen som jag bär
vilken blandning av glädje och besvär
det är glimtar av människor och hus
som små skärvor av gryningsljus 

Nu mer är dagarna korta med uppdelad tid per minut
konstigt hur livet förändras och hur fort det verkar ta slut
fick jag en endaste önskan som jag visste skulle slå in
Skulle jag önska fler dagar där granarnas sång vore min

Att än en gång gå där och andas att åter få va här och nu
Ner genom rågen mot vattnet och ro samma båt jag och du
Höra när syrsorna spelar och se solen stiga igen
Där ville jag vila i stillhet och veta att du är min vän 

Dessa minnen som jag bär
vilken blandning av glädje och besvär
det är glimtar av människor och hus
som små skärvor av gryningsljus

Dessa minnen som jag bär
vilken blandning av glädje och besvär
det är glimtar av människor och hus
som små skärvor av gryningsljus




Fri vers av Roger VIP
Läst 825 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-07 01:50



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
aaah . . . så vackert skrivet:)
Tack för läsningen!*applåd*
2007-11-07

  navigo
Riktigt vackert! Väcker barndomsnostalgin i mig, då dagarna var långa.
2007-11-07

  Michaela Dutius
Vackert och nostalgiskt när nostalgiskt är som bäst.
Fint språk som känns som sammet i öronen (eller ögonen)
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP