Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det klot vi lever på, hur illa ute det är, tankar om detta...


Vår torterade jord

Vår torterade jord
där vi vistas för alltid
Vår misshandlade jord
med en oviss framtid
vår urgröpta jord
utsugen och bespottad
vår förgiftade jord
utsatt och blottad
vår vindpiskade jord
kämpar i motvind
vår förnedrade jord
i kamp mot allt ondsint
vår förkättrade jord
som ändå finns för oss
vår förbättrade jord
en seglivad koloss
vår underbara jord
med solen som läkare
vår undersköna jord
vill göra den säkrare.....




Fri vers av Mats Henricson
Läst 1278 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-11-08 09:49



Bookmark and Share


  To
Väldigt skön text att sjunga till också... :) Får miljöproggbandet Härr gårman låna den texten i sina spelningar om de vill?
2008-08-19

  To
Bara 121 läsar, denna text ska ju alla få ta del av eller? Lika bra denna gång om inte bättre. Den är så kraftfull och ger energi och uppmuntran att vårda denna underbara jord.
2008-03-03

  To
Riktigt bra skrivet på alla vis. Grymt vackar text tillängad denna vackra underbara planet som vi alla bor på. Välkommnar jorden oss? Om den gör det..hur länge till?
2007-12-30

  mfinne
ord som man tar till sig direkt till hjärtat!
riktigt snyggt skrivet må jag säga!
2007-11-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det, som indianerna
sa, borde vi tagit
till oss för länge
sedan! Du äger
inte din mark,
Du förvaltar,
den, för:
Dina barn!
2007-11-22

  Måna N. Berger
Ja, vi har bara en Jord, vi borde vara rädda om den!
2007-11-12

  hero40
Tänkvärda ord
som applåderas!
2007-11-10

    ej medlem längre
Sant o vackert skrivet, underbart skrivet!
2007-11-09

  aol
underbart flöde från negativ som en vissen blomma som i ett växande ljusflöde blommar upp 5 stjärnor från mig mats
2007-11-08

  Maudem
Den var fin och talande
2007-11-08

  charlotte hedendahl
Mycket känslosamt och målande om vår stackars jord!
2007-11-08

  Last Word Spoken
Väl framfört med en fin
avslutande önskan!!!
Ansluter mig till dig och
vill göra vår jord säkrare jag ock!
2007-11-08

    Bodil Sandberg
Ja mer innerligt och målande kunde det aboslut inte framföras detta om vår bespottade Jord!!!!
2007-11-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Ja, jorden är vår framtid, vårt palats.
Låt oss alla tillsammans göra den bättre.
Med de här raderna får du mig att vilja
på en gång//B
2007-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska