Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glöd i natten

Bortanför natten
sträcker sig ljuset
efter känslor som inte längre finns
Kan man ha förlorat något
man aldrig hade
något man inte längre minns ?

Nedanför molnen, nere på marken
ett öga når en ensam stjärna i vår rymd
inatt -
är denna enda stjärna skymd
Tusen ögon finns det åter
som alla samma stjärna ser
Ingen vet dock vem den stilla stjärnan
sig själv och ljuset ger

Själv vatten
Själv glöd i natten
en själ som väldigt gärna vill
vävas ihop med
det som är verkligt
och det som finns till

Fortfarande jag vågar tro
att också våra själar
kan få ro




Fri vers av Staffan
Läst 942 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-05 10:31



Bookmark and Share


  JMR
vacker själ, staffan!
2005-09-17

  tom själ
otroligt bra skrivet! helt i min smak
2005-06-24

  Nic
Hej, Kan man få tränga sig in i de sista raderna du skriver
Fortfarande jag vågar tro
att också våra själar
kan få ro
Det skulle jag gärna vilja
2005-06-03

    Mejja
GillarGillar! Den är fantastiskt fylld av sökan och ro. Alldeles särskilt talar just första versen till mig. Snabbt går denna till mina favoriter.
2005-05-20

  KaptenKatt
Vackert!
2005-05-18

    Camapani
mycket fint skrivet med helheten av allt !
2005-05-16

    miss_me
Jätte vackert.. älskar din öppning! Skit fin!
2005-05-07

    Bror
Detta var verkligen en vacker och rogivande liten dikt. Dikten talar för att du har talang för rytm, texten är fantastiskt bekväm att läsa.
Du har små upprepningar och använder dig inte av nödigt mycket ord, vilket är positivt och gör dikten till ett hantverk.
Nu vill jag inte bryta isär din text i matematiska detaljer, för så är inte jag.
Men känslan du förmedlar i dikten är vemodig och omedelbart vacker.
Tack.
2005-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Staffan
Staffan