Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halv

Mjuka vågor
vaggar dom
som lättat ankar
som lämnat bryggan
och mina tankar

Från här till dit
till sans, till ro
en evighet
och ingen bro

Kvar på bryggan
min kropp, en hydda
ett skal är allt
och dagar flydda

Vi ses igen
vem vet, och när
jag står igen
och där

// staffan




Fri vers av Staffan
Läst 813 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-07-31 14:52



Bookmark and Share


  Marita Persson
Otroligt, jag blir bara mer och mer impad. Du skriver otroligt intressant, jag vill läsa mer!
2007-02-16

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Mycket klassiskt, mycket bra rim, tidlöst!
2006-09-25

  Lisa
Gillar denna text om vad jag uppfattar som olycklig kärlek. Titeln är så enkel men stämmer så väl in på känslan jag får när jag läser. Och därmed blir den väldigt stark och passar perfekt.

Rimmen är sköna trots att de för mig ibland inte är helt självklara. T ex är hydda och flydda ett oväntat drag, ord som inte används så ofta och som kan tänkas vara svåra att få ihop på ett smart sätt. Jag tycker att du lyckas bra med det.

Jag förstår inte riktigt sista strofen. Lite hoppfullt, vilket känns skönt att läsa.
"Vi ses igen
vem vet, och när
jag står igen
och där"
Men jag får inte riktigt in "och när" och "och där" i betydelsen. Eller förresten, jag tror att jag fattar. Eller ja, hmm... Jag får nog bara inte ihop dem i bokstavlig, petitessläsningsmening, vilket möjligen kan kvitta helt, det är ju faktiskt en dikt. Rätt tid, rätt plats, rätt självkänsla; då skringras molnen.
/Lisa
2005-10-03

  Markattan
Vackra och så mjukt framflytande rader som dröjer sig kvar i sinnet.
2005-10-02

  marianela
Fin. Gillar speciellt det lite kryptiska slutet.
2005-08-03

  Thirre
Det är en konst att skriva på rim utan att det låter krystat, men den konsten kan helt klart du. Bra rytm!
2005-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Staffan
Staffan