fristående fortsättning
på ÅKA PENDELTÅG" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fristående fortsättning
på ÅKA PENDELTÅG



Perrongen

 

   det var för mörkt för att kunna se
ordentligt, men för ljust för att vilja bli sedd
så hon lockade med sig mannen till änden
av perrongen - dit inga ljussken lyckades nå
   hon kunde känna hans upphetsning,
hon förnam hans hetsiga andetag och den
spända förväntan som byggts upp inom honom 
de senaste minuterna på pendeltåget
   hans beiga byxor spände och buktade ut
i grenen där en vag fuktfläck sakta spred sig

   - mamma, var är du? orden studsade mellan
hennes minnens membran som en ekande
studsboll som aldrig ville sluta sin enträgna rörelse
   hon motade ilsket bort barnets svaga röst
från sitt inre med en kraftansträngning
och sneglade på mannen som lufsade efter henne
   han var ett riktigt spektakel, illa klädd och såg
smutsig ut och odlade en robin hood-frisyr som
hon inte ens iddes småflina åt
   hans omoderna grå höstjacka med randiga
söndernoppade muddar som lyste i ljusrött var så
missklädsamt att hon nästan redan nu började hulka

   det var den 9 november och grådiset som sänkte
sig från den svarta natten gjorde alla konturer lite
suddiga, som att vara astigmatisk och utan glasögon
hon kunde se änden på perrongen närma sig och
det behagliga mörker som bredde ut sig där
   när de nådde fram till kanten vände hon sig sakta
om mot honom med ett löftesfullt leende
han virrade med blicken och slickade sina köttiga
torra läppar när han sträckte sig efter henne
   men hon hindrade honom effektivt genom att
med lugn och beslöjad röst be honom dra ner sin gylf

   - lämna mig inte här, snälla! orden och styrkan var
tillbaka i hennes inre och hon fick svälja flera gånger
för att inte brista i gråt
   sen stålsatte hon sig och föll sakta ner på sina knän
innan hon med bestämda fingrar omslöt den darrande,
savande lemmen och förde den till munnen

   morgonen därpå hittade en tidig resenär som genat
över spåren, kroppen av en medelålders man som låg
i en onaturlig ställning nedanför perrongen med sitt
slappa lilla kön väl synligt i glipan i den neddragna
dragkedjan

polisen har inga uppgifter att lämna ut i nuläget

 

 


   
  

 

 

 




Prosa (Novell) av Nattviol
Läst 181 gånger
Publicerad 2007-11-09 17:41



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Ohhh..vilken rysare!!
Men han fick ju nästan skylla sig själv!!//B
2007-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol