Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen, som ej är sång och saga kan ana att en flicka, varje mångul natt i november, dansar i den oändliga värmlandsskogen, någonstans, där ej människofot trampat


Det dansar en flicka, en fager mö

Det dansar en flicka, en fager mö
där aldrig en människa någonsin går
i fjärran, långt borta vid myr och sjö,
en älva med guldgult och lockigt hår.

Säg är hon en saga, en svunnen dröm,
en aning, en hägring som aldrig vanns,
en tanke, en vänskap, en kärlek öm?
Hon ler för sig själv när hon tråder sin dans.

Novembers natt är så kall och så lång
blott månen kan se att hon finns, nånstans.
Ty ingen som själv ej är saga och sång
kan tro att en flicka som denna fanns.

Men dimman den tätnar i morgonens stund
och dagern sig tränger bland ris och snår.
När sakta det ljusnar i enslig lund
av älvdans och flicka ej finnes ett spår.




Fri vers av ingvar VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-11-11 14:22



Bookmark and Share


  isabel louise
magiskt och vackert
2007-11-17

  Patrik M/nsson
känner mig nu hedrad av att fått en komentar av en så kompetent herre du är ju proffsigt väre ( nödrim) vad fint du skriver! patrik
2007-11-12

    EMITSTI
Mystiskt underbart rim och innehåll:)
2007-11-12

  Pulsatilla
Trollskt och vackert!
2007-11-12

  charlotte hedendahl
Ljuvligt,målande poesi!
2007-11-11

  Maria Zena Viklund
UNDERBART
2007-11-11

  Lillasyster F
Vacker dikt med fin sagokänsla. Underbart!
2007-11-11

  om en Siri
En sådan underbar dikt.. jag bara måste bokmärka denna! ;) en vacker hemlighet som jag behåller för mig själv, för det är endast du som vet vart denna flicka dansar!
2007-11-11

  glittertindra
älvdans i trolsk och dimmig skog får jag här en känsla av... gillas.. :)
2007-11-11

    Brell
Tycker om berättandet i denna. Sagolikt med bra rim. Bokmärker och applåderar
2007-11-11

  Erik L
Mycket fin rytm och väl avvägda rim i denna.
I synnerhet gillar jag raderna
\"Ty ingen som själv ej är saga och sång
kan tro att en flicka som denna fanns.\"
2007-11-11

  Gawain
Fantastiskt skir och skön liten vals det här. Min svaghet för naturen och lyriken därtill är total, liksom till denna fagra lilla. Underbar!
2007-11-11
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP