Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.flyktingamnesti.nu


Apati


Sover du min flicka? Varför vaknar du aldrig?
Vill du inte gå upp någon gång? Jag är trött på att sitta och vänta.
Har du gett upp hoppet om att vakna i en värld
där alla inte vill åt dig
och skada dig?

Min guldflicka,
vad har du gjort för att förtjäna det här?
Vad är din skuld?
Förutom att du har blivit utsatt för alla möjliga grymheter,
bevittnat våldet, och döden
våldtagits av maktens lakejer
tvingats på flykt,
till fjärran norr, till en gudsförgäten del an jordklotet
ett kallt land
med människor med varma hjärtan, hoppades du
som skulle förstå dig
ett land där inga barn behöver lida
som skulle ta hand om dig
eller låta dig vara i fred.

De skulle aldrig förstå dig,
ditt lidande, din väg, ditt liv
men det skulle du kunna leva med.
Du skulle växa upp i ett land
med minnen från en grym värld
med erfarenheter bortom alla onda fantasier
men det skulle kunna gå.

Du har sovit länge min guldflicka!
Är du rädd för att vakna igen
i en värld där alla vill åt dig?
Du vill inte leva,
du kan inte dö.

Världen var inte bättre på annanstans,
som du hade hoppats på.
Livet var lika grymt.
Hoppet var din belastning min kära,
din skuld.
Sov så gott nu min flicka!




Fri vers av Masoud Vatankhah
Läst 757 gånger
Publicerad 2005-05-05 23:48



Bookmark and Share


    doris
en fin dikt till , din närvaro vacker !
2006-07-30

  Madjori
Oj...så starkt skrivet berör mig ...känner en stor sten i mitt hjärta..
Mycket bra!
2006-07-11

  LadyM
Oj, väldigt stark! Mycket bar skriven, kan känna det det försöker få mig att känna..
2005-08-09

    vilsen
jättebra skrivet ! jag gillar hela sättet du skriver på . riktigt poetiskt är det, och jag blev nästan ledsen när jag upptäckte att dikten tog slut . hade kunnat läsa dina ord i en evighet ! ämnet var ganska intressant oxå !
2005-06-30

  Manal
fick ont i hjärtat. verkligen berörande
2005-06-13

    ej medlem längre
Den här texten gav mig så mycket känslor, kände igen mig själv även om jag är långt ifrån flickan i dikten.
2005-05-19

  Torgny Guldkeps
bra och berörande
2005-05-17

  swimsus@gmail.com
Så otroligt gripande och sådant aktuellt ämne..Ja..fäller en tår när jag läser detta...Var kan man hitta demonstrationen på lördag?
2005-05-16

  Chaparall
Så berörande och sorgligt...ofattbart...Ja. Man skäms över sin apati...Var finns demonstrationen?
2005-05-16

  Chaparall
Så berörande och sorgligt...ofattbart...Ja. Man skäms över sin apati...Var finns demonstrationen?
2005-05-16

  choralone
Mycket vackert skrivet om något hemskt!!Hoppas det ordnar sig:-)
2005-05-10

  Almaz
En berörande och mycket viktig text..
Orättvisorna är svåra att förstå!
2005-05-06

  Markattan
En viktig, läsvärd och tänkvärd text som får tankarna att stanna vid flickan en stund.
2005-05-06

    ej medlem längre
Tack för den här mycket angelägna texten!
2005-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Masoud Vatankhah
Masoud Vatankhah