Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar runt barnens situation,när skilsmässan knackar på dörren!


Trasdockan

Stackars lilla trasdocka
tårarna rinner på dina kinder
när pappa hemmet lämnar
hela ditt universum rämnar


Arma lilla trasdocka
kommer du någonsin bli hel
du tror att du gjort något fel
fast du i detta ej har någon del


Stackars lilla trasdocka
din veklighet skövlad
av föräldrar som besluten styr
de nya vuxna som du avskyr


Arma lilla trasdocka
allting som var rätt är nu fel
i besluten har du ingen del
familjen kommer aldrig bli hel


Stackars lilla trasdocka
du försöker ju förstå
fast du nu har två hem
ändå inget du känner igen


Arma lilla trasdocka
du har ingen del
även då allt nu verkar fel
kanske ändå du kan bli hel










Fri vers av charlotte hedendahl
Läst 695 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-11-11 23:08



Bookmark and Share


  To
Gripande. Vad ett barn kan få utstå mycket när det inte förstår och tror att det är sitt eget fel. Liten att inte kunna påverka. Lätt att känna sig bortglömd som person i denna tid av förändring.

Hoppas barnet tillslut få kännas sig lycklig och hel. Hoppas hon kommer förstå.
2007-12-27

  aol
en dikt som gick rakt in i mitt hjärta
2007-12-13

    JJ VIP
Fin dikt! Apllåd! Mvh. JJ.
2007-12-05

  Zekehl
Oerhört berörande, stark och sorglig dikt! Mycket bra!
2007-11-15

    MaBo
Så sant
2007-11-14

  boen
Ja, tyvärr är ju detta nog så verkligt för många barn
och det förvärras av vettlösa bråk mellan föräldrarna.

Du har lyckats framställa det som sker på ett engagerat
och välformulerat sätt!
2007-11-13

  Patrick K
gripande sorgligt, och man känner även igen sig i en del av texten. riktigt bra skrivet!
2007-11-12

  Mats Henricson
Så fint, så medkännande, jag associerar till min 18-åriga dotter, som mått jättedåligt sen hennes mamma drog i dec 06, hon är nog lite av en \"trasdocka\"...... Känslosamt och sympatiserande !
2007-11-12

    Aurora Borealis
Väldigt vackert och känslosamt skrivet...jättebra!
2007-11-12

  -Ulla Tilemo- VIP
Tänk så många trasdockor som tillverkas av alldeles hela och underbara barn! Denna text är det lätt att ta till sig.
2007-11-12

  ninna
man känner verkligen med den lilla trasdockan,fint rimm
bra skrivet.
2007-11-11
  > Nästa text
< Föregående

charlotte hedendahl
charlotte hedendahl