Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonspegling

Jag ser i dina ögon
Att du är sorgsen
Låt mej dela din sorg

Jag ser att du är ledsen
Är det nåt du vill tala om

Jag ser att det tynger dej
Kan jag lätta på din börda

Din glädje verkar bortblåst
Kan man få den tillbaka

Men om vi lägger oss tillsammans
Under en filt
Kanske uppdragen över ögonen

Och där kramar vi varandra
Tills sorgen känns hanterbar
Och ledsnaden viker
Bördorna lättar
Sen kanske glädjen kommer
Av sej själv….




Övriga genrer av LassO
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-12 10:43



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Du har så fin medkänsla och vill dela bördan med den som är sorgsen. Vackra tankar som applåderas!
2007-11-12

  Serapis VIP
Intonnationen på sista strofen \"Av sej själv….\" med en tom takt lämnar här en känsla av vemod på slutet, som jag inte riktigt är säker på om det är avsiktligt?
Om du vill verka mer positiv kanske det vore en idé att sammanfoga den med strofen ovan och ge den en extra takt istället?

Men det är din dikt, och det kan mycket väl vara jag som missförstod.

Sedan konfunderas jag lite av det varrierande strofantalet per vers...
2007-11-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO