Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina tankar är fortfarande och snurrar kring Patrik och dödlighet, just nu kanske mer kring min egen. Vi lever våra liv i ett högt tempo utan att räkna in döden som en faktor när vi fattar långsiktiga beslut i våra liv, förmodligen inte i våra kortsiktiga


Är du nöjd nu?!

Tänk på det, döden kan slå till när som helst och då står du där med skägget i brevlådan, tar ditt sista andetag och ser ditt fantasiliv passera i revy innan du slocknar för alltid och upphör att finnas som människa på den här planeten. Lever du livet du vill leva? Om du dog imorgon, skulle du känna att det var okej? Att du gjort allt du drömt om, eller åtminstone varit på väg att göra det?

För ett år sen när jag genomförde min USA-turné gick jag runt med samma tankar och det var till stor del därför som jag faktiskt gav mig ut på turnén. Det hade hela mitt liv varit en stor dröm att resa runt i USA och känna på livet där. De tre månaderna i USA passerade snabbt och det största jag fick med mig var att jag inte hör hemma i Sverige, att jag bara är en besökare här. Ändå skaffade jag lägenhet, jobb och ”nöjde mig”. Varför? Trygghet är en faktor, bekvämlighet är en annan. Men om jag blev påkörd av en bil och slungades fem meter i luften mot min död skulle jag inte kunna dö med sinnesro, med en känsla av att jag gjort det jag velat. Veckan i Genevé bekräftade detta ytterligare.

Nu sitter jag på flyget tillbaka mot Sverige. Jag säger inte hem till Sverige för det känns inte som hemma, trots min jättefina lägenhet som jag så passionerat renoverat. Tänk om flyget störtade! Jag lovar, det jag skulle vara mest arg, upprörd och ledsen över skulle inte vara att dö, döden i sig skrämmer mig inte. Det jag skulle tänka på skulle förmodligen vara hur jag svikit mig själv. Hur jag avvek från min stig och ”nöjde mig”.

Om en timme landar jag i Stockholm och åker direkt till hotellet för att påbörja min jobbvecka och jag skrattar åt mig själv och skakar på huvudet, suckande. Jag har svikit mig själv och jag vet inte vad jag ska göra för att återfå min självrespekt i det här avseendet. Jag kan ju inte hålla på att åka utomlands varannan vecka bara för att jag avskyr Sverige. Jag vill sluta fly. Jag vill sluta låtsas att jag faktiskt trivs i fängelset som heter Stockholm, i kylan som sakta men säkert kryper in i mitt hjärta och tar kål på kärleken inom mig. Är det att vara nöjd? Är du nöjd?




Övriga genrer av Emil Brikha
Läst 708 gånger
Publicerad 2007-11-14 00:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Det är tankar som berör.
Ingen av oss vet.
Det är det som är svårt.
Du har klätt tankarna i en vacker dräkt
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Emil Brikha
Emil Brikha