Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG SER DIG!

Jag ser dig.
Jag ser på dig.
Jag ser genom dig.

Jag ser i dig, något jag aldrig sett tidigare.

Jag ser det jag ser med ett synsätt med ett subjektivt synfel i mitt synfält.

Jag är som alla andra och behöver synas.
Alla behöver synas, i sömmarna.

Jag har aldrig utsett mig själv till att vara den jag insett att jag är.

Oavsett vem ni tycker jag borde ha blivit så kan jag inte bortse,
från vad jag tyckte att jag borde vara, istället för att bara se ut att vara…
svensk, assyrier, man eller ens människa.

Med risk att låta utsatt så tog det lång tid innan jag insåg att mitt utseende kunde skapa komplikationer. För nu ser folk mig som ett potentiellt hot, för att jag går på gym.
Men det är inte det dom ser, för dom ser bara min stora svarta ryggsäck.

Så jag bär en t-shirt med texten ”terrorist?”,
med frågetecken efter, för att vända blicken mot den som stirrar.
För att låta betraktaren använda mig som spegel och se sina egna fördomar stirra tillbaka.

Jag såg på världen med nya ögon igår och det var det fulaste jag har sett.

Jag såg på världen med nya ögon idag och det var det vackraste jag har sett.

Jag ser på världen med nya ögon varje morgon för varje morgon är en ny värld.

… Om du väljer att se det så.




Fri vers av Emil Brikha
Läst 520 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-18 01:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja varje morgon är en ny värld och kanske så småningom att det varit tillräckligt många morgnar för att folk ska lära sig att inte se till det yttre
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Emil Brikha
Emil Brikha