Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränn kvällens brev


Bränn kvällens brev
De kommer inte tillbaka
Små rökslingor går i ögonen
När kvällen brinner

I drömmarna
förs jag längre bort från målet.
Låt mig alltså vakna!
Låt klarheten leda mig!

Märker
ett mörker;
och ännu ett mörker
sveper förbi
i oändlighet
kedjad till glimtar av ljus.

Bussen far förbi.
Någon klampar på golvet ovanför.
Annars mest tystnad.
Snart sover jag...
        och driver bort med strömmen
        som stillsamt vaggar ekan
        mellan stränder i morgonsol

Det är kväll
och ett brev har sänts till tystnaden.
Någon studerar papperskvalitén
frimärket
kuvertet
kanske till och med granskar texten.
       




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-19 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP