Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den fanns... nu finns den inte.... YIPIIIII


Berlinmuren


Det kom som en viskning
Som en susning i luften
”muren är öppen”…
man vågade inte säga det högt…

Det fanns en historia om Honecker
Att han ”förälskade sej” i Sofia Loren så pass
Så han lovade att hon kunde få en önskan uppfylld
”Öppna muren i Berlin i 5 minuter” sa hon
”Aha , så du vill vara ensam med mej” blev svaret

Tänkte på den historien då
Denna historiska dag
Öppningen i muren
Då kommer man in och ut
Och kan träffa sina vänner

Idag känns det så självklart
Lika självklart så var det stängt
För 25 30 år sedan
Som ett låst kassaskåp

Vissa saker, blir i alla fall bättre…
Jo man talade om ”evig fred” med, minns jag
När muren fallit så skulle allt kunna hända
De blev inte så, ännu i alla fall

Men muren är borta
För alltid
Hoppas jag…




Övriga genrer av LassO
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-20 02:10



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Jag minns också den extatiska känslan som spred sig som en feststämning som nu skulle vara i evighet. Facit har vi nu. Säg den lycka som varar......Förtryck lär vara människans ständiga följeslagare. Blev vi klokare efter murens fall?
Om man läser din text i överförd bemärkelse kan man också fundera på de murar vi har inom oss......
Din text enagagerar!
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO