Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om du bara kunde förstå,

Jag skulle förmodligen kunna berätta allting här.
Fylla varenda centimeter av tomrum och tystnad med förklaringar.
Jag skulle kunna forma vartenda ord med mina läppar,
varenda känsla och vartenda ögonblick de senaste dagarna,
jag skulle tillochmed kunna tillägga vilket klockslag det inträffade.
Men du skulle ändå aldrig kunna förstå.
Det är som att med ord beskriva färgen röd för en blind.
Du skulle säkert kunna räkna upp en mängd röda föremål.
Men inget av det du säger kommer få personen att förstå hur färgen \"röd\" ser ut.
Inget av det du säger kommer få personen att förstå hur vackert det är när ni sitter på bryggan och tittar ut över solnedgången som gör att nästan hela himmlen färgas röd.
Du kan förmedla all fakta, all tänkbar data som gör att det inträffar,
men för att få någon att förstå hur det ser ut när en solnegång reflekteras i havet behövs mer än fakta.
För att få dig att förstå känslan när du marscherade rakt in i mitt liv och gjorde stora fotavtryck med dina leriga kängor på mitt nytvättade golv, krävs mer än ord.
Du skulle behöva att uppleva allt ifrån mitt perspektiv.
Och så länge jag vet att det inte är möjligt, så nöjer jag mig med några simpla ord till svar när du frågar vad det är som stårpå och tårarna rinner ner för mina kinder.
- För att du ska förstå krävs ett mirakel.




Fri vers av theoneyouforgot
Läst 210 gånger
Publicerad 2007-11-22 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theoneyouforgot