Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Era dåliga samveten piskar er till godhet

 

och vad jagar ni efter ? Varför är det så viktigt ? Är det er själva ni försöker nå eller kanske rentutav förstå. Så länge man tror att godhet är det som skall styra valen och livs-strategierna stämplar man sig själv som ett frimärke på ett väldigt smalt vykort, där man undviker att förstå; att rädsla är det som styr människans val varje dag.

Vi är rädda att förlora jobbet-så därför går vi till jobbet varje dag-och försöker vara goda arbetstagare. Vi är rädda att förlora trygghet i relationer så därför kämpar vi i dessa-och försöker vara goda parners. Vi är rädda för att förlora oss själva-så därför är vi Jag varje dag - och försöker vara goda indvider

 

Rädsla. Hot om tillintgörelse - styr vår faktor, att vara God.

Hotet måste fyllas med identitet och mål, tro.

Godhet är epitetet för skillnaden, dvs det man aldrig är; utan är en känsla, manifesterat på urval av ´goda handlingar ´.

Godhet är känsla. Inget fast, konkret.

 

Människor som erkänner, naturligt och instinktivt, att kärnan till godhet bottnar i egoistisk betydelse för att döva sin rädsla för omvärlden( andlig överlevnad ? ), har således inget behov av att känna sig värdelös, rädd för att förlora sin historia, ej heller rädd att skapa den i framtiden, och möter inte större hinder än så.

De som kämpar stridiskt för godhet

slår sig blodig gång på gång,

 

eftersom den aldrig blir besvarad

som sann

 

Godhet är en känsla

och ibland äger vi alla den

 

men kanske dessto svårare att förstå

och behålla den


 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-22 10:50



Bookmark and Share


  Arwen
Att inte känna lust att göra ont. är det gott? Kan man vara passivt god? Eller är man bara god aktivt? Jag kommer på mig själv med att tycka att människor är goda så länge dom inte är illvilliga eller hänsynslösa gentemot sin omgivning. Jag har alltså sänkt kraven för vad jag ser som gott eller snällt hos andra människor, och kanske också hos mig själv. Skrämmande kanske...? Men jag menar, det är en kulturell grej också. Detta med \"hyfs\" och uppförande. Vad som anses normalt i Sverige kan framstå jävligt arrogant i andra länder. Om man betedde sig som en amerikan här skulle man direkt ses som överdriven, inställsam etc. Men det är klart. Godhet är väl nåt annat... Nåt som gör skillnad? Inte ett litet leende kanske. Men ett leende kan göra skillnad..iof..
2007-11-23
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#