Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du har skapat illusioner och jag har sett dem som verklighet


Hon målar illusioner över himlen


Du kan blåsa
maskrosor i mitt ansikte
och skratta
dra med mig ut på
barfotaängar
och låta gräser kittla
mina tår

Du kan få vinden
att svepa i mitt hår
och du kan måla varje
ögonblick gyllenrosa
och kanske kan du få oss
att flyga iväg
bara du och jag


Du kan täcka över
rödflammiga kinder
svepa bort dropparna
ur ansiktet
skylla på regnet
och le ditt solrosleende
som om ingenting har hänt

Men mitt i allt glitter
skymtar skuggorna
som fastnat på dina ögonlock
och blickarna som släpar
ner i marken
och då är det plötsligt
lätt att förstå
att allt bara har varit


illusioner




Fri vers av Junibarn
Läst 1031 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2007-11-22 20:21



Bookmark and Share


    eventualiteter
jag tror jag skulle kunna kommentera det mesta du skrivit och sagt hur bra jag tycker det är.
men det känns överdrivet.
så jag tänkte bara säga att.
hej.
jag är jätteimponerad av dig.
jag tycker det du skriver är helt underbart.
(och det. det är inte särskilt många på poeter som kan skriva så. om jag får säga det själv.)
så.
ja.
tack,
för att du finns.
och skriver.
här.
liksom.
pussva.
2008-09-02

    mr cloud
jätte fint
men sorgligt !
du skriver såå bra !!
2008-08-15

  Diffusiaria
Mkt bra...
2008-07-08

  Firefly
du skriver verkligen känsloladdat och det känns som om du verkligen har erfarenhet av känslan. det är lätt att ta texten till sig. härligt!
2008-06-28

  Diffusiaria
Ah, gillade denna, vacker...
2008-05-12

  Cadena
Du har ett så fint språk. Det är så lätt och luftigt att läsa och bilderna är så bra. Rysansvärt att du är så ung och klok. Nu lät jag tantig...
2008-05-04

    höstlövet
bra beskrivet, av dig som är så ung
du beskriver allt så enkelt, och hittar ord från (jag vet inte vart)
du är ett underbarn!
du är hur duktig som helst.
dett är vad du kan, fortsätt så!

applåd + bokmärker :)
2007-12-28

    sleepwalking
Du målar upp en klar bild
och man kan se er på ängen.
Samtidigt som det är vackert
gör det ont. Men att du kan
förmedla mer än bara en
känsla berättar ganska mycket.
Eller hur? :)
2007-12-28

  Hinata
Jättefin *applåd (som vanligt)* ^^
2007-12-14

    crapcat
vackert skrivet, och snygg uppdelning av raderna + layout. bokmärke.
2007-12-03

  isabel louise
underbart vackert och somrigt härligt och samtidigt vemodigt. gillas!
2007-11-28

    ingvar VIP
Som sagt: sorgset, vemodigt, vackert.
Ingvar
2007-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Junibarn
Junibarn