Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN ENKEL NEDSVÄRTAD ÅNGA

 

 

 

Jag skapas ur ropen

Ett rikt eko bygger grunden

Agitator över tankarna

Försvinnande kort den stunden

 

Jag hörs i mörkret

Fyller tomrummet med gestalt

En närvaro som inte speglar

Lysrörsljus är för kallt

 

Jag exploderar i din närhet

Kan få hjärtan att stanna

Ingen annan tar mig igenom

Kärlek en sjukdom att förbanna

 

Jag skuggar snabbtågen

Vill få mitt liv att gå som på räls

Utan begär och filosofins knutar

Men ingen vet hur den frågan ställs

 

Jag jagar ifatt dagarna

Natten håller jag i järngrepp

The Cure svärtar ner ångan

Utan skymning får jag hjärnsläpp

 

Jag kärnar ur själen

Vill inte spotta ut när jag intager

Möter rastlösheten för ett glas

Det är aldrig mina ideal jag bedrager

 

Jag ber aldrig om ursäkt

För att jag korsar dina stråk

Tänkte tankarna aldrig tänkta

Hos dig är jag fortfarande ekivok

 

Jag räknar timmarna

Sen du gled iväg långt

Bara jag och flaskorna kvar

Aldrig har det i en etta känts så trångt

 

Jag bryter itu tystnaden

Med några korta väl valda fraser

Alldeles för ärliga förstås

Nerver i sin bästa kostym i dina haser

 

Jag slutar med dig

Kan inte älska utan att röra

Saknaden är bara en abstinens

Än en gång viskas det lögn i mitt öra

 

 

 

 




Fri vers av theperna
Läst 197 gånger
Publicerad 2007-11-23 06:45



Bookmark and Share


    Nattviol
det är som om du stod
utanför dig själv och
betraktade allt detta inom
dig - som vore du en
utomstående
åskådare...

du bygger med orden
palats, lite dånande och
mäktiga

det känns som om du
trots dina vackra ord, dina
kloka formuleringar, dina
bilder du målar upp ändå
inte är delaktig - i dig själv

men att du så gärna vill...

jag försöker få fatt i den
känslan när jag läser det
du skrivit - försöker få fatt
i den outkärnade kärnan
i det hela...

oändligt svårt att förklara,
skriver inte detta för att på
något sätt kritisera dig eller
din text - försöker bara få
fatt i den känsla som rör sig
inom mig när jag läser...

försöker se och förstå
2007-11-23
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna