Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om tystnaden


det luktade ingenting speciellt i det där huset
vanliga dofter som
svett mellan lakan
hundhår
rengöringsmedel


inuti
vanliga gardiner vanlig mat
vanliga människor de
gick inte att bända lös
de hade fastnat mitt i ett val


det var alltid en nästan febril
hur ska jag säga
tystnad
jag menar man kunde höra den
i mellanrummet mellan kropparna där inne


ibland

det var krig i dörren
man visste att
då sägs det ingenting på hela dagen
fast någon gång drog hon ett jävligt skrämt skämt
om just det
för att visa
allt är normalt här, ingenting underligt, ingenting skrämmande
men man var tvungen att sänka allt ljud så ingenting skulle nå ut upp
tystnaden var viktig i det där huset
det kan inte sägas nog många gånger trots att
det räckte med en blick


ändå
i varje rum
satt det någon
som övade sig på att tala








Fri vers av Mögelhud
Läst 741 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-11-25 15:55



Bookmark and Share


    mr cloud
du skriver extremt bra !
:O
denna dikten höll mig liksom fast !
verkligen bra !
2008-08-18

  Jaquelen Wikström
Den här var underbar. Jag fick tårar i ögonen, vet inte varför. Men, den gick rakt in i hjärtat.
2008-07-28

    Melona
du skriver otroligt bra! wow!
2008-03-13

  Statistiska Centralbyrån
åh, så bra. du skriver så flytande, så målande, man liksom fastnar i det.

det är intressant bara.
2008-01-24

  Haugen
sjukt bra :D
2008-01-14

    Trast
Effektivt!
2008-01-13

    ej medlem längre
Jag säger som förgående talare: grymt bra skrivet!!
Bra flyt och metaforer...
Applåd!
2008-01-01

  ms. r ghazale
grymt bra skrivet.
härligt
2007-12-31

 
M, det är det hårda, det synliga, det uppenbara här som tilltalar mig. \"de gick inte att bända lös/de hade fastnat mitt i ett val\" - det gör ont det där, liksom skämtet gör ont. Är också generellt intresserad av sambanden mellan ljud och tystnad - tal och tystnad, handling och tanke. Vi, nej, Jag är så beroende av dem båda.
2007-12-15

  am
Kan nog läsa denhär hur många gånger som helst. Underbar dikt om tystnaden!
2007-12-04

  Sideshow Bob
Det här var vackert. Jag får känslan av ett övergivet spökhus.
Vinande. Spindernät.
2007-12-04

  Mats Henricson
Annorlunda, uppstudsigt, variationsrikt och mycket oväntade vändningar, gillas skarpt !!
2007-12-03

  Larz Gustafsson VIP
\"Krig i dörren\"...
Som Lars Forssells son berättade...
Han kunde känna redan då han kom in i tamburen vilket humör hans far var på...
2007-11-29

  edvin medvind
Gillar det vardagliga tonfallet här. det skulle nästan kunna vara en kortnovell fast de snygga radbrytningarna höjer den ett snäpp. du förmedlar en väldigt stark stämning också.
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Mögelhud
Mögelhud