Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drunken-ninja Håkan style

I
när du sluddrande förolämpar mig
har jag några fraser skrivna av Herr Hellström i bakfickan

jag kan slänga ur mig ett slarvigt kom kom atom bomb
innan jag drunken style ramlar in i dig och golvar oss

och då kan ingen slåss

jag tvingar dig med armen uppböjd bakom ryggen
att skrika vaggvisor för flyktbenägna

i kanon

och jag berättar för dig att jag har en vän med en bil
så vi kan rymma härifrån

och innan du vet ordet av ligger du nergrävd utanför Prag

och när du vill ligga med mig på krogen
dissar jag dig iskallt med en rosa pantern
och vi är inte sådana som i slutet får varandra
du blir blöt och mållös på en och samma gång

och jag böjer mig fram
låter jävligt medveten mina bröst snudda vid din arm

och väser som en liten drake
med ett oförglömligt ljuvt
leende på läpparna

visst känns det fint att vara vid liv en dag till

när jag spöar dig i Tecken
skriker jag i extas
att du var inte gjord för dessa dar

och när jag super dig under bordet
lämnar jag en lapp i din ficka
där det står
att dekadens är så svårt och smileys som du inte förstår

och när jag vinner över dig i ett maraton
och passerar mållinjen i rasande fart
nynnar jag så du hör det
att jag såg aldrig riktigt var du var

och när vi har älskat blåser jag ut röken i ditt ansikte
och viskar i ditt öra att
jag skulle byta plats med vem som helst på sekunden
om jag kunde


II
och jag knäfaller på asfalten
ensam på gatan i gatljuset
och jag viskar först tyst
sedan börjar tårarna rinna
och sedan skriker jag Gud i ansiktet
visst känns det fint att vara vid liv en dag till
(och världen blir till regnbågsbroar mot

fantasia

och världen spritter av vårens solljus

för mig
och dig

och jag gråter av så många anledningar
där skönhet är en)

livet rör mig till tårar med sin skörhet
och jag går över broar i trädgårdarna här utanför
och jag står knäböjd och tacksam där på gatan
visst känns det fint att vara vid liv en dag till
varken i slutet början eller mitten

och när jag tänker på att få ligga där
bredvid dig så skulle jag inte vilja byta plats med någon alls
längre jag stannar ett litet tag jag stannar en stund
om så bara ett andetag




Fri vers av objekt3
Läst 511 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-26 00:34



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Den där kändes ända in i märgen. Tack för det.
2018-06-14

  Joakim P Udd
tindrande och cool hypos och kärlek
jag skrattade fram till slutet men
greter jag nu eller vad händer
ingen vet men jag går ut och
dansar varje natt, ut i gatljusen
och flyger hela tiden
2007-12-27

  Mats Henricson
Turbulens och kaos präglar denna fantasifulla historia........ Mustigt och härligt språk !
2007-11-26

  Shininkagemusha
Skarpt, från hårdhet till skörhet med säkerhet.
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3