Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om landet som inte finns, drömmarnas rike........


\"UTOPIA\" (Del 1)

I UTOPIA
finns inga vapen
inga pengar
här görs inte aktiekapen
evigt gröna ängar

I UTOPIA
skrattar ALLA barnen
här dör ingen
här tutar aldrig larmen
ej 112 man ringer

I UTOPIA
smäller kärleken högst
den styr ALLT
naturen ALDRIG förrödd
inte nånsin kallt

I UTOPIA
bestämmer ALLA allting
ingen chef här finns
man pratar alltid
så friheten vinns

I UTOPIA
älskar man solen
dess värme räcker
för att hetta upp den allmänna poolen

I UTOPIA
förbjuden är egoismen
alla äger ALLT
rena socialismen

I UTOPIA
utrotat konkurrensen
alla hjälps åt
motverkar turbulensen

I UTOPIA
går bilarna på solkraft
man äter sunt
drogen heter: Hallonsaft............




Fri vers av Mats Henricson
Läst 648 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-26 13:37



Bookmark and Share


  navigo
Först, åhehöh och harkel och nej, jag är inte alls här för du är det... -.-
Sen Utopia ja. Snyggt med catch! Politik kan blott högst lägga plåster på vad politik skapat.
2007-11-30

  Inkarasilas
Maffiga drömmar om samtid i leklandet där hallonsaft drickes, hänger på en sväng och pimplar jag med och blir lite luddig på solkraft, klart Coolt!
2007-11-29

  aol
så vacker livsfilosofi uttryckt i så fin poesi visst går det att förverkliga din dröm om alla människors inre jag befriades och kom upp till ytan bokmärkes
2007-11-29

    BetweenTheLines
Hakar på det här,förutom att nåt skulle vara förbjudet,för då ryker ju fjärde bud dessutom,på nåt sätt
2007-11-29

  hero40
Redaktionens val!
2007-11-29

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tror att jag vill flytta dit. det verkar vara väldigt fint där, precis som du har skrivit fint/B
2007-11-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hallonsaft passar
bra, det gillar jag
mest, den är ju
godast och bäst!
2007-11-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
U topia där skulle man vara
T oppas med snällingar bara
O ch skönt att leva med rara
P erfekt ju, utan fara
I nga fel, allt man skulle klara
A bsolut utopi, nu fattas bara
S å klart, del två, hur nu, MH:s
* detta skall klara...
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska