Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I våra lådor av betong...


Okontakten




Jag såg dej, vem är du? Om vi hade bott i samma hus, fast på landet, då kanske vi talat med varandra. Här talar man inte, oftast ute så ser man ensamma människor som går, de enda grupper man ser är familjer, delar av familjer eller ungdomar. Ja barn naturligtvis, de är som vanligt, oförstörda av stadens utanförskap. Ja i alla fall ännu…

Hej, säger man, naturligtvis, ”han bor på 3 plan höger” eller ”hon bor på botten, första dörren”. Man vet det, man ”träffas” i nåt trapphus, kanske 10 ggr om året, samma hurtiga hejande mitt i steget. Sällan man bryter detta. Jo när en knarkare flyttat in ovanför mej, och med det en massa annat som mycket hög musik, besökare i den icke alltför förtroende ingivande skaran, satellit TV mottagare som stals på vinden…. Ambulans som hämtade folk för att de var helt okontaktbara helt enkelt. Allt hände då och vi var några grannar som talades vid och fick gehör för att få honom vräkt… När eldslågor slog ut genom det öppna fönstret så var måttet rågat…

Men annars, ”hej” är det vanligaste vi säger, stadens förbannelse, okontakten….




Övriga genrer av LassO
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-27 10:01



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Vad bra att du skrev den här texten! Den hjälper mig att förklara för mina vänner varför jag vill bo kvar här ute i det ensamma mörkret. Jag har inga vänner här, men vad gör det när naturen är min vän. I affärer, banken, tappen vet man vem jag är. Allt har ett pris, och tystnaden och känslan av frid är värt mycket tycker jag,
2007-11-27

  Michaela Dutius
Tänk att det kanske är katstrofens ärende- att föra oss tillsammans...bra text!
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO