Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... så gott man nu kan se stjärnorna i Stockholm, exempelvis på en halvskum kajkant vid Södermälarstrand.


Stjärnbilder om vintern


Himlarna,
svepta i mjuka indigofiltar,
driver västerut -
natthimlen bleknar.

Trötta
vandrar stjärnbilder
i bud om gryningen,
blir spindelvävsstreck och punkter
på astronomernas fotografier.
Två björnhonor i evig dans,
en tjur, en jägare,
och hundar som löper i ring;
det finns inget slut,
bara den himmelska axelns runt-runt-runt.
       




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-29 11:10



Bookmark and Share


  Vind
Himlens stjärnor/bilder ger perspektiv, de snurrar, vi rör oss. Ständigt. Fint.
2007-11-30

    papillon
Snyggt skrivet om något som ligger mitt eget hjärta mycket nära
2007-11-29

  Jessica Ebbesson
Sindlande och fantastiskt vackert!
2007-11-29

  Gawain VIP
Fantastiskt. Himlen består medan världar förgår. Många är vi som beundrat och fortsätter begrunda detta mäktiga ovan.
2007-11-29

  Betlehemsstjärnan VIP
Fantastiskt vackert skrivet. Bokmärkes!/B
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP