Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se ljuset i mörkrets slöjor


Trött?


Trots trötthetens gråa slöja mig smeker
Ser jag ljuset tittar fram och leker
Tafatt genom grenar bruna
Speglar sig i ekorrens päls den ludna

Gnistrande droppar fallit har
I flera regniga dar
Höstens fuktiga mörker det mjuka
Kan göra en del ganska sjuka

Men att tända ett ljus
Blir för mig ett riktigt mys
Ljusets kraft öppnar upp
Känslans genomskinliga slöjor

Denna höst är speciell
Många flyttar utan gnäll
Bära, städa varje dag
Ibland är man inte glad

Men trots allt slit och knog
Var det någon som log
I hjärtat blirde t varmt
När ute det är kallt

Alla goda möten var dag
Kan bara göra människan glad
Små flingor de ystert falla
Jag vill gärna gå omkring och tralla

Den ljusa och glimmande tiden på väg är
Kanske även den jag kommer att få kär
Hoppets stråle den klara
Skimrar i tanken ännu bara…

2007-11-13




Fri vers av Solgladje
Läst 313 gånger
Publicerad 2007-11-29 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solgladje
Solgladje