Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svanen


En blåsig vårmorgon
kom svanen glidande över dammen.
    Vingarna vikta upp.
    En lyra av gnistrande snö.
Så stannade den
vände sig ett halvt varv
    och låg stilla.
Det vita hade brister såg jag:
halsen brunstrimmig
kanske för mycket grävande i dyn?
Från sidan såg den mot mig:
    en dyster blick ur ögonvrån
    bilden av ondska
    skam
    och dåligt samvete.
Långsamt simmade svanen bort igen.







Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-03 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP