Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilith - 2:a delen

 

 

Liliths vrål tystnar. hon har aldrig bett om något förut. till det är hon alldeles för stolt. många är de som skakat på huvudet åt hennes stolthet. tänkt att en dag faller hon. 
   nu ber hon. hon kastar sig ur sängen. sliter med sig lakanen som hennes orakade ben virat in sig i. hon klöser sig fram på golvet. naglarna splittras och hon blöder. hon ber för sitt liv. sitt liv. tårarna väller fram och får hennes ögon att svullna.
   när hon krypande tagit sig fram till Hjärtat. där vid dörren. hittar hon oväntat en ny styrka inom sig. den väller fram och sveper henne med sig. var den kom ifrån kommer hon aldrig att få veta.

   Hjärtat betraktar henne intresserat. ser att hon är beredd att kämpa. hennes svullna ögon glöder av en nyfunnen stridslust. Hjärtat tänker - jag ger henne en sista chans. inte mer. ett tumult bryter ut när deras händer ilsket möts.
   länge brottas de. prövar sin styrka mot varandra. de ropar anklagelser. hånar. förminskar. ställer till svars. Lilith är en värdig motståndare. likaså Hjärtat. när bådas krafter börjar tryta liknar deras kamp mer en långsam oavslutad dans.
   Lilith inser plötsligt att hon inget har att vinna på att besegra Hjärtat. hon släpper taget. låter sina armar sjunka ner. hon är besegrad. hon erkänner med tunn röst att hon varit oaktsam. med Hjärtat. med livet. likgiltig. en svekfull vän. kanske inte ens en vän. mer som fiende.

   Hjärtat ser hennes uppriktighet. läser henne. känner henne. låter henne tala. öppna upp sig. hitta sanningen inom sig själv. allting bubblar ur henne. allt som hon trängt bort. ignorerat. struntat i. lurat sig själv med.
   Hjärtat lyssnar med varma ögon och när Lilith slutligen tömt sig öppnar Hjärtat upp för en dialog dem emellan. 
i den nyfunna vänskapen samtalar de länge. tillsammans tittar de i varje skrymsle de finner inom henne. drar fram varje litet föremål. synar det noggrannt. belyser och diskuterar. bäddar med kärlek. vårdar.

   när gryningen kommer somnar båda. av utmattning.

 

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Nattviol
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-03 18:17



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ser ett drama som hånar och förminskar ; ser kämpalekar och tårar; känner stt sinnets välmående över epilogen som bäddar i kärleks grynings välnads utmattningar...ja...
2007-12-03

  stråströ
bra!
Väldigt speciell med alla punkter istället för mellanrum( och små bolstäver)
Men jag gillar det, speciallt som sagt
2007-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol