Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal som omarbetats lite.


Väntans vän

Det var på den där busshållplatsen där jag satt och väntade efter arbetet som jag helt otippat blev vän med själva väntans väsen. På morgonen hade jag hatat att ligga vaken i sängen och vänta på att telefonen skulle börja sjunga The Clock. Inte kliva upp och använda tiden till något. Nej bara ligga och vänta. När jag stog vid kaffebryggaren på arbetet höll jag på att gå i taket för dropparna bara segade sig fram. Ett helvete att bara stå och vänta på att kannan skulle bli full. Bara stod och stirrade medan pulsen stegrades, djävla väntan. Middagsrast och en taskig text redogjorde för mej att det skulle ta sju minuter att micra maten. Dessutom var den förbannade micron upptagen. Faaan, skulle jag behöva vänta hela rasten för att få i mej lite mat Efter arbetet i väntan på bussen hände det något. Själva väntan blev en del av mej. Stirrade långt ut i himlen. Och jag visste att jag inte bara kunde vänta till månen ramlade ner, nej jag kunde vänta till den dag då du skulle komma tillbaka.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 802 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-12-04 13:24



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Väntandets ädla konst. Fint skrivet.
2019-04-03

  Rosmarin
fint om att bli vän med väntan!
2007-12-11

  glittertindra
längtansväntan, det är grejer det... fin text om väntandets glädje som kan vara det bara målet, slutet av väntan är positivt...
2007-12-07

  Helene Månsson
denna griper tag i mig...bokmärker!
2007-12-06

    Noomi
ja.. i vissa lägen då man inte kan påverka
är det nog lika bra att bli vän med väntan
väldigt fint skrivet..
2007-12-04

  aol
som du har väntat blev så rörd
2007-12-04

  Catrin
\"Vintern kan inte vara
bara en väntan på en vår
utan allting får nu vila
lika djupt som vart enda år\"

Kom att tänka på denna visa som en vän skrev när han förlorade sin hustru genom sjukdom. Någonstans att förlika sig med väntan...
...är så otålig själv, din text fick mig att sätta mig ner en stund.

Gillar verkligen!!
2007-12-04

  stella
Lille Buddha i dig vaknade? :)
2007-12-04

  Michaela Dutius
Inget är som väntans tider säger det gamla ordspråket- och det är sant - du har beskrivit det så bra här i texten!
2007-12-04

  Daniel_78 VIP
jag känner igen detta. tiden väntan fingrarna ja
fan de kan vara riktigt jobbigt.
men ja busshållplatser, tågvagnar
väntrum. de borde införas och införas
med tvång.
2007-12-04

  Inkarasilas
Herregud blir sjuk av väntandet, och nu sätter du lite perspektiv på det, himlans Perspektivblickande idag, men du har ett sätt att skriva som gör att jag chillar och väntar lite till, aah du har väntat länge, länge..
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö