Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att titta till båten


skitväder

regndropparna gör allt
för att krossa
vindrutan

vindrutetorkarna dansar
lekfullt bort dom
för fri sikt

stålkastarna äter
den trasiga asfalten
ner mot frillesåsrondellen

på rågelundsviadukten
försöker sydvästen
göra flygplan av bilen

ett regnblött åsa
med en shellmack
som enda sevärdhet

genom ny rondell
ut mot havet
svart asfalt suger ljus

uppkörd väg
ner mot hamnen
sydvästlig skitvind

där ligger hon
i strålkastarljus
och förtöningarna rätt

går en sväng kollar förtöjningar
vi nickar mot varann
en man och hans båt




Fri vers av tom boreland
Läst 378 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-05 21:42

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Madjori
\"En man och hans båt\" man kan riktigt känna känslan emellan er.
Applåd!
2007-12-10

  ninna
en helt vanlig dag,känslan är så igenkännande.Skitväder.....
2007-12-08

  KristinaE
. fånga dagen och stunden i denna levande prosa..
2007-12-05

    beatnikhjärta
Åh, så vacker. Alldeles mitt i prick. Berör mig väldigt mycket. Underbart skrivet!
2007-12-05

  Ivelajn
fina rader, det går o följa resan till båten. Jag gillar den :-)
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland