Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fler framtidsvisioner, i stort och smått......


UTOPIA (2)

Utopia
Kärlekskunskap
ämne i skolan är
och samhällskunskap
om verkligheten som nu är

Utopia
endast värnplikt för vapenfria
samhällsarbete
halva dagen för alla fria
två på ett arbete

Utopia
företagsmöte varje dag
alla är med
och bestämmer , stark som svag

Utopia
stjäl du från någon
får du straffet: Jobba gratis
inga andra frågor
jobba åt den du snott från, naturligtvis

Utopia
ekologisk odling
ingen bluff
riktig lantbruksskolning
för miljön en puff

Utopia
folkomrösta om allt
ingen regering
som i såren strör salt
en bra reglering
som täcker upp allt

Utopia
aktiebörsen nedlagd
spekulation avskaffad
en åtgärd belagd
av folket uppskattat

Utopia
inga gigantiska vd-löner
enhälligt beslut av folket
godkända avböner
först ska granskas dock smolket....

fortsättning följer.....




Fri vers av Mats Henricson
Läst 455 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-06 09:00



Bookmark and Share


  Diffusiaria
drömmen om utopia..välskrivet..
2008-03-07

  Larz Gustafsson VIP
Lennon kallade sitt hem \"Utopian Embassy\".
2007-12-07

  charlotte hedendahl
Bra tankar och planer har du,men när ska du starta parti!
Lovar jag ska rösta på dig! ;)
Kram Charlotte
2007-12-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
E tt bra upprop för
T a oss dit, livet oss för
T illsammans, med
A llt, som till bättring för
2007-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska