(en något redigerad repris)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(en något redigerad repris)


Hur ska man Våga Andas?

 

 

Den nyföddes
enda livsavgörande egenskap

är egentligen att känna tillit

tilliten
att våga ta det där
allra första smärtsamma andetaget

tilliten till att varsamma
händer
tar emot

att mjuka röster smeker
älskar förbehållslöst

ansvarar
vårdar oskyddad 
varje ny liten människa

Du vet - det finns nya själar på ingång 
som inte vågar känna
den tilliten..


Trots sin långa resa

genom lagren av tid och tillblivelse

trots månaders väntan
på att just deras nya kropp skapas klart

så väljer de
att vända tillbaka i dörröppningen

 

är det tilliten som fattas då?

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-07 20:22



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Den nyföddes enda livsavgörande egenskaper är att börja andas så fort han eller hon får en dask på stjärten.
Och det på både gott och ont
Och dikten ifråga får både en komentar och en applåd

Ps
Hej Nattviol
Jag kunde inte låta bli att ändra på det första stycket
Hoppas att det inte gjorde någonting?
Hoppas att du inte blev arg på mig nu?
Kramar
2007-12-07

  Ronny Berk
en berörande text som ställer mej under fundering...ser ett filosofiskt inslag som frågeställer möjligheten att välja och fråga om ögonblicket när valet kan göras...ser det ofödda barnet som en metafor för vuxna människors ...
2007-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol