Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det alltid Någon Annans fel?

 

vetskapen som smärtar
känslorna som river sönder
blottlägger hjärtans
vilsenhet och längtan

i striden rörs vägdammet upp

det lägger sig
som en hinna
över dina ögon 

grumlar din syn

jag vet att du måste kämpa nu
jag vet att det är din strid

jag är enbart åskådare
jag kan inte komma till undsättning
jag kan inte ens slåss

för jag har inga vapen

och jag vet att jag
som åskådare kommer att
förlora den här striden

oavsett om du vinner
din strid - eller inte

så jag böjer mitt huvud
och blundar

väntar på bilan

 

accepterar mitt öde

i vetskap om att det vi hade
kunde blivit något fint

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-08 12:42



Bookmark and Share


    Martall
..ibland önskar man att man kunde gå in och strida för nån annan.....oftast går det ju inte. Tragisk men fin text
2007-12-08

  Ronny Berk
en berörande text som pendlar mellan styrkor och svagheter...ställer positiva frågor lika väl som väntar den skarpeggade bilan... vad som kunde blivit...?
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol