Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

äckligt briljant(Bruno Ganz)

 


ett skrik inifrån, en vision
människor på led, säkert en miljon
drömmar om hjältar, visst kan vi flyga
inte alltid så enkelt när dom tvingar ner oss på alla fyra

ett minne av ett krig
en bild av ett krig
allting leder upp till en film om ett krig
gör oss ständigt påmind, aldrig ska vi glömma
för det finns dom som avfärdar, skyller allt på drömmar

Bruno Ganz sätter oss i trans
för hans rolltolkning är äckligt briljant

ser du monstret, jag ser monstret
det har skaffat en ny kostym
ser du folket, hör du deras röster
ondskan i större volym

får skapa en film, en helt ny film
gärna med Bruno Ganz




Övriga genrer av Mike
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-08 22:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och starka budskap. Gillar hur rytmen tar en igenom hela texten o dess insvepta skönhet, tack för läsningen!
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike