Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julkort nr 4, denna gång till självaste GUD, vår skapare, allas herre, hur hädisk den blir får vi se, bless u....


GOD JUL, GUD !

God Jul, Gud
vad tycker Du om världsläget ?
Väldigt hårda bud
Krig, svält, epidemier och elände
Varför gör Du inget tydligt ?
Du ser ju bara på
Rättar till Din mantel, så prydlig
medans ondskan ångar på
Nej , ta Din fight med Djävulen
han bara segrar ju
Vi små av harm vi skälver
Du bara degar , Du !!
Dina drängar, prästerskapet
har det inte lätt
De slåss mot det onda patriarkatet
men får aldrig rätt
Men, Du Gud, tyvärr
Du måste ta till vapen
I Din själ ger det svåra ärr
men så ond är galenskapen
Inga böner hjälper
och vackra psalmer
bara saken stjälper
Du måste till handling skrida
och, Du Gud, vi vill ej mera lida..........




Fri vers av Mats Henricson
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-10 08:42



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
En rak och bra bön,som i mitt tycke, ligger helt rätt i tiden!
2007-12-11

    Bodil Sandberg
Att Gud däruppe i himlasalen
glömt bort sina barn i jämmerdalen
vore så hemskt och förfärligt
att tro han sitter där mäkta lat
och frossar och har det härligt
vad vet vi...har han blivit senil
har han för övrigt nån mobil
vi kan ringa på
till honom i det blå
och säga att vi tröttnat och så?
2007-12-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gode tid,
om Gud inte,
har tid, vem
har tid, med
oss små, då?
2007-12-10

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tycker om den här bönen...det ligger ändå
nåt ödmjukt över den. O sant...Bra!/B
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska