Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAN SOM KOMMER OM NATTEN

~

Mitt sovrum är mörkt, blott månskäran sänder

strålar av ljus till mitt heliga rum

Jag viskar och lockar och kanske det händer

att den som jag väntar på kommer inatt

~

En skugga strax skymtar mot rödrandig matta

letar sig fram till min mjuka bädd

Jag lyssnar, men stegen går ej att uppfatta

då den som kommer tyst tassar på tå

~

Jag skymtar din kroppskontur, graciös värre

säg är du för blyg för en nattlig lek

Men plötsligt du kommer, du min stilige herre

med ögon som glimmar i månens sken

~

Du med kattdjurets smidighet intar mitt bröst

kittlar mig skönt med mjuka strån

Du kom som en stormvind, skänkte mig tröst

just när jag behövde det som allra mest

~

 

Du är varmt välkommen att dela min natt

du min innerligt älskade, grönögda katt




Fri vers av Yvonne
Läst 434 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-10 12:35



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fina rim och bra rytm i hela dikten.
Väl beskrivet om nattligt kattsällskap.
Applåderar!
2008-01-06

  Blomster
Underbar dikt! Inget är som kärleken till en katt (eller ett annat djur man älskar).
2007-12-19

  Annette Andersson
Vilken värme denna dikt sprider, värme och ömhet. Vem vet, dikten handlar om en katt men kan också vara en metafor för en man... Snyggt!
2007-12-19

  Catrin
Lite synd att det bara var katten... finns ju roligare sällskap men hur som helst fint diktat om din kära vän...
2007-12-12

  H. Karla
Åh, så fint men samtidigt sorgesamt. Man kanske skulle ha en katt att fylla tomrummet i sängen med:)
2007-12-11

  Jack_iX
Kattljuvligt mjukt kelsamt skrivet !

Värmer ... orden !
2007-12-10

  Michaela Dutius
En katt är inte det sämsta nattsällskapet - dessutom håller de en varm.
Fint rimmat!
2007-12-10

  -Ulla Tilemo- VIP
När katten kommer och värmer mina ben om natten, eller när han lägger sig i mitt knä och spinner, Då är det benådade ögonblick!
Inget är som en katt. . . .(ursäkta min kära älskade hund, men...)
2007-12-10

    Aurora Borealis
Det var en trevlig dikt med ett oväntat slut!
2007-12-10

  charlotte hedendahl
Som sann kattvän kan jag inte annat än att älska denna härliga,varma kattdikt!
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne