Jag blev änka i november -82 och min sjuårige son utan far. Ändå var det min son som tröstade mig inför vår första ensamma jul. " />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag blev änka i november -82 och min sjuårige son utan far. Ändå var det min son som tröstade mig inför vår första ensamma jul.



JULEN 1982

Jag stryker juledukar och lägger dem på hög

när en tår ibland nertrillar

 

och järnet fräser till

 

Mamma, säger gossen, gråt ej, jag är här

flera tårar trillar

 

och järnet fräser till

 

Nu när pappa inte finns jag lovat ta hans plats

salta tårar trillar

 

och järnet fräser till

 

En sjuåring så tapper som tröstar mor till jul

skammens tårar droppar

 

och järnet fräser till

 

Mamma, lilla mamma, jag skall ta hand om dig

tårarna nu forsar

 

och järnet fräser vilt

 




Fri vers av Yvonne
Läst 371 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-10 13:19



Bookmark and Share


  Annette Andersson
Smärta, sorg, förtvivlan speglas i denna text. Men också stort hopp, denna underbara ömhet som barn och älskande människor ger. *applåd*
2007-12-19

    Birgitta Wallgren
Man blir tårögd. Den lille sjuåringen, i dag en man...
2007-12-18

  Jack_iX
Berör vackert ... fint skrivet !
2007-12-16

  prinscess VIP
man fäller nästan tårar
barn är starka
2007-12-12

  Catrin
Ibland är barn mycket känslostarka och är den vuxne när vi behöver tröst och lindring... berörande skrivet...
2007-12-12

    Bodil Sandberg
Jag instämmer..det här var något av det mest gripande jag läst!!!
2007-12-12

  -Ulla Tilemo- VIP
Svåra stunder! Ensamheten tär, att orka vara mamma är ingen enkel match. Men du har klarat det! Och sonen också.
2007-12-10

    Aurora Borealis
Mycket starkt och sorgligt!
2007-12-10

  charlotte hedendahl
Starkt, målande och mycket bra!
2007-12-10

  Gunwale VIP
Mycket starkt!
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne