Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inför en känsloladdad högtid..är tankarna många och långa


God hjul

Julen är snart här,och alla glada är,,,eller?????
1000 klappar alla ska få,men för de fattiga och utslagna
lär klapparna bli färre än få.
Den varma gemenskapen med släkt och vänner må
alla få,,Hur är det i granndörren hos Sven?,än har jag aldrig
sett någon hitta hem till hans hem..En adventsljusstake
han har men ljusen fullständigt gulnat har..

Lilla Marie,hon lyckligt lottad är,för med sin mobil kan hon
förköpa sig nu,när julen äntligen är här.
Snabba mobillån är ju många konstigt berättigade till?
Tänk vilken underbar penga-plan,får visst plats hur mycket klappar
som helst under Maries gran..
Packa in lite snabbt köpt lycka i ett rött papper för tusen spänn.
Eller skänk ett leende och en tanke till en vän,
kanske kan ett kort telefonsamtal värma någon i denna
känsloladdade helg,som stundom är här.
GOD-HJUL från nettus*blink*




Övriga genrer av nettus
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-10 19:23



Bookmark and Share


  boen
Bra kritik som jag delar fullt ut!

Julen har blivit en köp- och vinstorgie för dem med pengar,
medan många, inte minst en mängd barn i fattiga familjer
står utanför. Och många förstör sin ekonomi vid köptemplens
altare. Makthavarna inom affärslivet och media driver oss som
en skock boskap som de mjölkar på de sista slantarna. Vi
suggereras att göra sådant som kostar, inte sådant som är gratis
eller ger ringa vinst.

Glädje behöver inte kosta pengar. Att uppmärksamma, tala med,
lyssna på eller le mot andra människor behöver inte kosta.
2007-12-20

  hellen
åh precis spiken på ju! ja tänk vad denna jul sätter många fattiga ett steg närmre fattighuset och rika än närmre slit och släng papperskorgen...tror många känner igen exakt det du skriver. Julen ska vara lugn och harmonisk. Krem å god hjul;) du med!
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

nettus
nettus