Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Agnostiker...

 

jag är inte en gudinna
trots min andliga gudomlighet

(men du får gärna hylla
mig som en sådan!)

ty - jag har livet inom mig
min ärrade kropp
en mästerlig kokong
av livmoderlig träffsäkerhet

med bröst och innehåll
som givit liv
och söt näring
till älskad avkomma

sannerligen
ett jordiskt dagsverke
av möda
och i svett

jag - en kvinna
av barnafödsel kärleksmärkt
så kramad av de små

smått gudalik
trots misstag, fel och skador

den dagen liv kan gro
den närmar sig sitt slut
ett vemod sprider sig

men nöjd är jag ändå

att ha gett liv
gör mig tillfreds

nu vill jag

leva kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-13 07:44



Bookmark and Share


  Ronny Berk
stort att nöjsamhetsförklara livet som är och vidsträcka händer mot framtiden... en bra och viktig poesi...ja...
2007-12-15

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt underbart präntat...berörande och vackert!/B
2007-12-13

    papillon
Visst är du halv gudinna,
av hellenistisk art
och när du dör, o kvinna,
far du till skyn med fart

Då kan man uppåt titta
och ibland stjärnor hitta
en nattviol som vuxit fram
i vintergatans silverdamm
2007-12-13

  Lena Renman
Hej
Ja, jag har gått över den där gränsen. Det som märks mest är att månadsblödningaran upphör.

Lena
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol