Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt och lyssnade på skivan Lambadas of Brazil där det finns en låt som heter Amor de piranha, språknörd som jag är valde jag därför att döpa dikten efter titeln på låten vilket betyder kärlek till Piraya


Amor de piranha

Jag går ut
om natten
och räknar

månens istårar
och min puls

de kommer
flockvis som
ett stim hungriga
pirayor

ut ur sömnens
drömmar som
jag skulle ha
mellan alla

skuggor på
husväggarna
och i mitt sovrum

och jag vet inte
hur många gånger
vi har dansat

ovanför och mellan
åskans blixtrar som
lyser upp oss och
tar sig in för att äta
våra drömmars kött

ibland kan jag se
henne sitta och
måla moln

medan månen
färgas röd av våra
törstande fantasier

och hennes drömmar
torkar sina tårar
på krossade speglar
för att ge sig åt pulsens
och blixtarnas pirayor
förenade med mina

älsling

vi har många
blödande sår
men kärlekens
pirayor gör en
dag sig själva
och verkligheten
till järn älskling
de kommer inte
att låta oss förblöda




Fri vers av Zekehl
Läst 419 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-11 23:51



Bookmark and Share


  acorazado
´ovanför och mellan
åskans blixtrar som
lyser upp oss och
tar sig in för att äta
våra drömmars kött´

det var liksom kraftfullt, ´drömmars kött´. förresten betyder amor de piranha kärlek till piraya
2007-12-12

    ej medlem längre
Musiken är en bra inspirationskälla till skrivandet. Den här dikten var fin, jag gillar de sista verserna starkt.
2007-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Zekehl
Zekehl