Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag vill jag skicka mitt 6:e julkort till ALLA freds- och kärleksidealister, de som, oförtrutet och i ständig motvind, kämpar mot krig , svält och andra orättvisor.


GOD JUL, KAMRAT IDÉELL !!!!

God Jul Kamrat Idéell
Du är alltid så snäll
fast Du ofta får smäll
både dag och kväll

I många långa år
Du kämpat för det goda
I själen Du fått sår
oförtjänt Du mycket fått sona

Politiskt blir Du stämplad
röding, kommunistsvin med mera
men Du är än kämpaglad
Du skakar av dig det hela

Mycket pengar har Du skänkt
till dom som fattigt har
På dem Du ständigt tänkt
Ditt sinne är rent och klart

Ja, Kamrat Idéell
Jag försöker va som Du är
Generös och jättesnäll
Du lever alltid som Du lär

Och utan Dig och Dina likar
händer aldrig något gott
Du vår värld berikar
i både stort och smått..........







Fri vers av Mats Henricson
Läst 471 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-12 11:43



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Gjordes blott
gott, vad vi,
skulle haft det, flott
och ännu bättre
i stort, som smått!!!
2007-12-12

  lilla t
undrar om Idéella personer kommer ihåg sig själva någongång.... klurar lite... vasst diktat!
2007-12-12

  charlotte hedendahl
Välformulerad och mycket bra text som flyter på bra! Du rimmar bra!
Kram Charlotte
2007-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska