Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En egen version av klassikern "Hej, tomtegubbar.." , en liten hälsning till alla ni HÄRLIGA creatörer och creatissor här på poeter.se


Hej, Tomtegubbar !(Hej, diktarsnubbar, dito snubbor !)

Hej, diktarsnubbar dito snubbor
nu ska vi ärliga vara !
repris
En liten tid vi diktat här
med mycke glädje vi orden klär
Hej diktarsnubbar dito snubbor
kom låt oss orden bevara


Hej, diktarsnubbar dito snubbor
kom låt oss orden beveka
repris
Vi har en tid som vi har fått
en ljuvlig "ordspis" som vi förmått
hej diktarsnubbar dito snubbor
kom låt oss orden bevara

Hej diktarsnubbar dito snubbor
Vi aldrig orden försaka
repris
Vi ska ta strid för "ordfrihet"
på oss censuren går alltid bet
hej diktarsnubbar dito snubbor
kom låt oss orden bevara

Hej diktarsnubbar dito snubbor
vi har ett ansvar att taga
repris
vi ska ju bruka det rätta språk
förbjudna angrepp och inga bråk
hej diktarsnubbar dito snubbor
kom låt oss orden bevara.......




Fri vers av Mats Henricson
Läst 586 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-13 10:57



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Ah hjälp fick mig att börja sjunga, det är bra jobbat så här dags :)
2007-12-14

  Lyckohäxan Enediel
Underbart bra gjort! =)
2007-12-13

    Noomi
jag sjunger och höjer mitt glas..
2007-12-13

  charlotte hedendahl
Jag sjöng också igenom den här! Du har verkligen fått till det,suväränt bra!
2007-12-13

    Maria Malm
Tvungen att sjunga den..kanonbra!!
2007-12-13

  lilla t
Där fick du allt till de,,, fast det brukar du ju få :)
2007-12-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
En dikt, som tar
och ger oss, det
bästa, de goda
orden! Sprid dem,
som S*O*L*E*N,
runt J*O*R*D*E*N
dom värmer så in i:
***N*O*R*DEN***
2007-12-13

  Betlehemsstjärnan VIP
Den bästa versionen av hej tomtegubbar jag någornsin sett.
Suveränt präntat, och jag dansar med och skålar med dig!!
/B
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska