Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en kommentar och lite funderingar föddes en ny dikt. Tack för inspirationen Karima!


Spegelbild



En avbild av
verkligheten
är spegelbilden,
något skev,
kanske en aning
missvisande
men ändå
ett trovärdigt
porträtt.

När jag rör mig
rör det sig,
när jag blinkar
blinkar även det
och när jag
ställer en fråga
frågar också det
utan att lämna
något svar.

Jag kan stirra
in i hennes ögon
i oändlighet
utan att få
något svar
på mina frågor,
dem måste jag
ställe mitt hjärta,
mitt innersta.




Fri vers av Anna H
Läst 464 gånger
Publicerad 2004-03-24 15:28



Bookmark and Share


  Herr Morris
av bilden
kommer
tonerna

som andas

när rösten
tystnat


Textens tunna form, speglar spegelns synbara djup på ett spännande sätt - där orden bildar reflektionen som skapar ljus.
- Häftigt.
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H